Plantážníci

18.7. - 11. den

Buchy, 19.7.2017

Dnešní den všichni naši táborníci cestovali – malí po snídani a nástupu vyrazili do Památníku Karla Čapka, kde si ve spisovatelově sídle mohli prohlédnout novou výstavu věnovanou jeho životu a dílu. Potom se promítaly pohádky a na závěr si mohli nakoupit pohledy a jiné suvenýry. Nechyběly ani obligátní brambůrky a zmrzliny.

Pro velké byla připravena celodenní etapa věnovaná Hunger Games. Dopoledne se dozvěděli, že si do deseti minut musí sbalit a podle mapy vyrazit bojovat do Arény. Ta se nachází u Královy Stolice – altánu na křižovatce několika cest uprostřed lesa. Po cestě si museli vybojovat chleba (zasáhnout ho papírovou koulí z dálky) a vybojovat si vodu v souboji s Vodoměrkou – zákeřným vedoucím, který zájemce o vodu mohl připravit o život vytažením šátku za opaskem. Tento způsob boje o život se prolínal celou hrou. K večeru například mohli mezi sebou bojovat o potraviny (jinak byli odkázáni na chleba a vodu).

Každý ze soupeřících týmů si také musel postavit obydlí v lese, kde přespali. Protože se příběh etapy odehrával v budoucnosti, dovolili jsme každému týmu vzít si jeden mobilní telefon, na který jim chodily úkoly – například přepadnout jiný tým v jeho obydlí a ukrást mu jídlo.

Zatímco velcí bojovali o život, malí se myli. Ještě před večeří stihli udělat malý dobrý skutek – vysbírali odpadky v úseku lesa u tábora. Za odměnu dostali krupicovou kaši a ještě před spaním jsme si zahráli etapu o Červené Karkulce. Nejdřív museli v lese nasbírat předměty, které odnesou babičce do jejího domu v lese – bábovky a lahve vína. Druhou částí etapy bylo poznat, který ze skupiny vedoucích převlečených za babky je vlk (vlkovi totiž pod sukní vyčuhuje ocas) a vybít ho papírovou koulí.

Po konci hry jsme malé zahnali spát. Velcí ale zůstávají v lese a kdo ví, jaké úkoly a nástrahy je ještě potkají…